Saturday, January 28, 2012

Risau Sangat

Ok. Time for holiday after working hard for final exam..hah? actually tak working hard manapun. baca buku malas, apatah lagi tengok isi dalam buku tu. no..no..no!! maybe sebab buku tebal sangat kot untuk dibaca dan tidak sesuai untuk dikalangan remaja macam saya. hahaha.. actually kalau dah malas nak baca buku tu memang pelbagai lah alasan kan..kan..kan.. hee.. tak tau kenapa semakin malas, pegang buku jep seperti rasa digital number bergerak-gerak depan mata. lagi pula, bila mengenangkan bantal dan tilam yang empuk, dushh! dushh! mematahkan lagi semangat nak baca. oh~tambahan pula,game yang baru di download di handphone. damn! itulah punca sebenarnye.


 ..budak ni plastik jep..


sebenarnye,,,perasaan ini tak menentu. ini kerana.. (why ayat seperti membina karangan?) i'm so worried actually about this subject. HUMAN RESOURCE MANAGEMENT! ok..kenapa saya perlu belajar ini? tidak berkaitan langsung dengan INTERNATIONAL BUSINESS ok!! maybe kalau saya tak dapat bekerja di bahagian imporrrrrrrrttt and exporrrrrrrrt tu, saya boleh bekerja di bahagian sumber manusia? adakah seperti itu??

seperti biasa i don't like to check my carry mark, so tiba-tiba boleh gatal suruh kawan check kan carry mark..ok.it was so bad bila carry mark pun tak lulus. keep worried sampai cuak giler pulun baca buku HRM ni. dan lebih malang bila apa yang aku baca, satu pun tak keluar dalam final. so, saya menjawab mengikut logik akal? adakah ia patut? sekurang-kurangnya saya mencuba,oh~gerak hati kecilku. hehheh..

then, selalu berdoa pada Allah supaya cikgu HRM saya lembut hati dan memberi markah kesian kepada saya supaya saya lulus. kalau boleh, saya tak nak ulang subjek. oh Allah! dengar tak luahan hati saya di blog ini? sesungguhnya saya betul-betul risau sangat. Kadang-kadang rasa malu nak mohon sesuatu pada Allah. sebab tak pernah cukup beribadah, sembahyang cincai, baca Al-Quran pun bila mak suruh dan berdoa bila kesusahan. 

selalu berfikir, adakah Allah akan tolong saya bila saya betul-betul perlukan pertolongannya?


 oh~Allah
ok..bubye..

 

No comments:

Post a Comment