Wednesday, March 7, 2012

Trouble Is A Friend

I love this song. Trouble Is A Friend by Lenka. Betul ke "friend" tu memang trouble? Maybe some of them kot yang trouble. hohoho.. Sebenarnya dalam life yang sebenar-benarnya memang akan ada pengalaman dalam berkawan. Means.. dalam berkawan ramai-ramai tu mesti ada seorang atau dua orang atau tiga orang akan buat "spoil" dalam friendship tu. DAMN!! kenapa mesti ada mereka-mereka ini?

Aku paling tak suka bila berkawan ganjil. actually itu nombor yang tak baik. so, bagi mereka yang merasakan untuk mempunyai sahabat yang baik, janganlah jumlahnya adalah nombor ganjil. aku lebih suka berkawan berdua, bereempat, berenam. sebabnya, bila berkawan bertiga, hanya dua orang akan berbual berdua, sahabat yang menjadi ketiga ni akan duduk diam la. well, my style, aku tak suka interrupt bila orang cakap. 

contoh ayat " weyh korang bual ape weyh? aku nak tau gak?" ------> dat's totally not me!!

so, susahnya bila dah ditakdirkan berkawan ganjil. tapi tak juga. kadang-kadang ada jugak mereka yang berkawan ganjil tapi masih kekal. maybe mereka mengamalkan sikap not bother! "Ok..I'm NOT BOTHER what you want to do! you can go hell!!" haha. No,no,no..perempuan yang baik lagi cantik tak boleh cakap perkataan-perkataan macam itu okey?? hee..

Oh~~saya sedang belajar menjadi Miss NOT BOTHER!! teeheeee~~


No comments:

Post a Comment